Szakadjunk el egy kis időre a hagyományos edzésmódszerektől és nézzük meg, mit tartogat számunkra a 21. század elején a technika világa.
Megmondom őszintén, hogy amennyire közel áll hozzám az Internet  varázsa, eddig annyira elkerültek a játékok. (Na jó, volt egy masszív Starcraftos időszakom, de az már régen volt). Eddig az itthon figyelő X-Box360 sem izgatott különösebben, de a Kinect megjelenésével lehet, hogy át kell értékelnem az álláspontomat. Aki esetleg nem tudná, a Kinect egy olyan mozgásérzékelő kütyü, amit a játékkonzolhoz kell csatlakoztatni. Eddig ebben semmi extra, nade...

UFC PERSONAL TRAINER

Egyszer csak kezembe került ez a játék, és...éljen az izomláz!! :))

"A THQ meghallgatta imáinkat, és idén nyáron előrukkolt a UFC Personal Trainerrel, a játékkal, melynek programját a ketrecharcosok edzésterve szerint állították össze, s mely garantált, kínzó izomlázba kergeti még a legkeményebb kétajtós szekrényeket is.
És ha már a világ legnagyobb MMA szövetsége, az Ultimate Fighting Championship a nevét adta a produkcióhoz, akkor nem maradhatnak el a legendás trénerek sem, az edzések alatt Mark DellaGrotte, Greg Jackson és Javier Mendez lesz velünk, a programokat pedig nem más hagyta jóvá, mint az amerikai személyi edzők országos hivatala, az NASM. A középiskolai tesiórák ehhez képest délutáni csendes pihenők! 
 
Rövid erőnléti felméréssel kezdünk, fekvőtámasz, felülés, és még egy gyakorlat, aminek nem tudjuk a nevét, de az a lényege, hogy terpeszbe kell ugrani, és ezzel együtt tapsolni egyet a fejünk fölött. A játék számolja, mennyit tudunk ezekből megcsinálni egy percen belül, majd a korunktól, súlyunktól, magasságunktól és nemünktől függően besorol minket egy kategóriába, hogy a komplexebb programoknál már ennek megfelelő terhelést kapjunk. Az pedig, aki az első percek után nem adja fel, bizony komoly testépítésre számíthat, a menüben öt játékmód gondoskodik róla, hogy formába hozzuk elhanyagolt izmainkat.
Az első játékmódot fogjuk a legsűrűbben látogatni, ez a Workout, melyben különböző edzések várnak ránk, felsőtest, kardió, agilitás, egyensúly, harci technika, izomnövelés, és ehhez hasonló kategóriákban. A játék három sztártrénere összesen nem kevesebb, mint hatvan különböző sorozatot vonultat itt fel, edzésválasztásnál látjuk, hogy a kiválasztott program mennyi időbe fog telni és azt is, hogy nagyjából hány kalóriát éget majd el.
Maguk az edzések szigorú forgatókönyv szerint zajlanak. Hogy izmaink felkészültek várják a nagyobb megpróbáltatásokat, egy rövid bemelegítéssel kezdünk mindig, majd különböző torna-, és boxgyakorlatok következnek, kifulladásig, s mikor már azt hinnénk, hogy egy kávéscsészét se vagyunk képesek felemelni, akkor levezetéssel folytatódik az edzés, nyújtanunk kell, s kicsit pihenni, bizony, ez is benne van az előírt tennivalóink között. Edzőnk pedig mindezek során egy pillanatra se hagy el minket, bemutatja, miként kell a gyakorlatokat szabályosan, szépen elvégezni, illetve azt is megtudjuk tőle, hogy melyik lecke mire jó, adoniszi testalkatunk tökéletesítésében az egyes mozdulatsorozatok milyen szerepet vállalnak.

 
A játék során sajnos nem kapunk mindig visszajelzést arról, hogy mit csinálunk jól, vagy rosszul, a UFC Personal Trainer ebben jócskán alulmarad a konkurenciával szemben. A Your Shape: Fitness Evolved figyelt például folyamatosan, s ránk szólt, ha nem emeltük elég magasra a térdünket, vagy lassabbak voltunk, mint az edző, itt viszont nincs ilyen, a játék legfeljebb annyit tesz meg, hogy számolja a mozdulatainkat, de azt, hogy mennyire vagyunk szabályosak, már nem tudjuk meg, legalábbis a sorozat végéig biztosan nem. A befejezésnél viszont ettől függetlenül kapunk értékelést, ami azért javít valamit a dolgon, a játék összesíti az eredményeket, pontoz, ad egy százalékos indexet, s még valamilyen érmet is bezsebelhetünk, ha jók voltunk.
A Quick Workout alatt egy véletlenszerűen ránk osztott edzést csinálhatunk végig, a Multiplayer a többjátékos kihívások otthona, nyomulhatunk egyszerre ketten, felváltva, vagy LIVE-on is, egymás pontszámát döntögetve, míg az Activities a mini játékok otthona.
Lehet kesztyűzni egy edzőtársunkkal, emelgethetünk virtuális traktorkereket, illetve van boxzsákos szabadedzés, és speedbag is, az előbbi egy jól kitömött hengerformájú eszköz, az utóbbi pedig egy fejmagasságra lógatott, csepp-, vagy labdaformájú kiegészítő, biztosan mindenki látott már ilyet. 
 
Vannak komoly harci technikák a játékban, aki zűrös környéken lakik, s szeretne egy kis önvédelmet tanulni, az jól választott, a programsorozat nem csak kondiba ráz minket, de az MMA, kickbox és Muay Thai stílusok ihlette leckék egy kis bunyós tudást is átadnak. …
A UFC Personal Trainer egy kőkemény testépítő játék, felejtsük el a lányos fitneszleckéket, ez férfit farag belőlünk, ha beledöglünk, akkor is..." (Forrás: www.gemkapocs.hu)
 
A játék hangulata nagyon magával ragadó, szinte észre sem veszi az ember az edzésekkel töltött idő múlását. Természetesen semmilyen játék nem helyettesíthet egy felkészült edzőt, de ha már unjuk az otthoni edzések egyhangúságát, remekül fel lehet dobni vele a napot, miközben keményen megdolgoztatjuk puhány testünket! 
Kíváncsiak vagytok mire lehet elég 8 hét kemény videójátékozás?? ;))
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://calisthenics.blog.hu/api/trackback/id/tr243307757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása