26. Ropeworkout (Hullámok hátán)

Címkék: alapok

2011.08.01. 01:02

Íme egy igazi kedvencem a funkcionális edzés világából. Kezdőknek, túlsúlyosoknak és edzettebbeknek is ajánlott. Az MMA világában is elterjedt edzésmódszer, rengeteg harcos használja a felkészülése folyamán.

"A Ropeworkout rendszere önállóan is alkalmazható, de kiegészitésképpen is végezhető programot kinál használójának. Teljesen mindegy az alkalmazó életkora, fittségi szintje, neme, a Ropeworkout minden esetben biztonságos, és elegendően kemény edzést biztosit bárkinek.
Ropeworkout program létrehozását nagyban elősegitette a funkcionális fitnesz néven ismert, magyarul inkább használható fitnesznek nevezhető irányzat előretörése. A Ropeworkout rendszer kidolgozóinak célja egy egyszerű, könnyen elsajátitható, kellően motiváló, biztonságos, de kemény edzésrendszer kidolgozása volt, mely önállóan is megállja a helyét.
Ropeworkout program remekül illeszkedik a Kettlebell, Clubbell és más eszközös edzésmódszerek irányvonalába, annyi megjegyzéssel, hogy a Ropeworkout edzés talán egy kicsivel jobban ajánlható a teljesen kezdőknek....
Az is szempont volt, hogy egy kifejezetten túlsúlyos személy a leggyorsabban intervallumos edzéssel tudna intenziv zsirégetést elérni egy rövid, de megfelelően megterhelő edzés keretében, de gyakran a súlyzózás kiesik a lehetőségek köréböl, a futás pedig szóba sem jöhet, és ha az étkezést sikerül rendbetenni, akkor egy rövid, de intenziv edzés komoly energia deficitet tud létrehozni.
Cél volt az is, hogy a technikák gyorsan megtanulhatók legyenek, az eszköz egyszerűen beszerezhető legyen, de cél változtatható intenzitás, de az is, hogy maga az edzés élvezetes legyen.
A végeredmény egy olyan edzésmódszer lett, ami még engem is meglepett. Nem voltam rossz formában – 10 perces kettlebell snatch tesztem ekkoriban 250 felett volt a 24 kilóssal – de 1 perces folyamatos munka után bizony a levegő után kapkodtam.
Mondhatom tehát, hogy függetlenül az edzést végző személy edzettségi szintjétől, a módszer megdöbbentően hatásos, egy 10 perces edzés már extrém terhelést jelent.
Ahogy egy barátom mondta: mintha egyfolytában 100  méteres sprinteket futottam volna, súllyal a kezemben...
Nos, a fenti vélemény nem áll távol a valóságtól. Itt az ideje, hogy úgy edzz, mint egy férfi. Felejtsd el a lépcsőzőgépet. Ez az igazi kihivás..." (F: www.warriorinstinct.com/)
 

 
Video1: 

Video2:


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://calisthenics.blog.hu/api/trackback/id/tr903108361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása