Költözés

2013.01.19. 19:55

Sziasztok! 

A blog átköltözött egy másik oldalra.
Ha szeretted, utáltad, olvastad a calisthenics blog írásait, ezentúl ott keresd őket!
Az új blog elérhetősége:

powerteam.blog.hu

A Facebook oldalunk is megújul, így ha továbbra is szeretnél értesülni az új bejegyzésekről, érdemes az új oldalt Lájkolni (Márciusban a Calisthenics Facebook oldal törlésre kerül)!

Folyamatosan mennek fel az új blogra a régi tartalmak (néhol átfésülve). A bejegyzésekben szereplő linkek egy ideig nem minden esetben fognak működni, de előre láthatólag február közepétől már teljes gőzzel üzemel a dolog. Kérem, aki bármi módon linkelte a blogot vagy annak egyes bejegyzéseit, javítsa ki az új címre. Köszi!

Csatlakozz új oldalunkhoz a Facebook-on!
Darky
PowerTeam

167763_136007686461954_7058323_n.jpg

78. Calisthenics Magyar Módra (Jay)

Címkék: alapok

2012.08.12. 16:55

...hát eltelt az egy év.. de kezdjük az elején.
az igazat megvallva általános iskolás koromtól kezdve mindig DAGADT voltam. ezen nincs mit szépíteni. mindig is olyan akartam lenni, mint songoku - ehelyett így néztem ki 7.es koromban: 

daggi.jpgszóval itt találtam ki, hogy én bizony edzeni fogok! el is kezdtem ügyesen, ahogy szokás: felülések és "fekvőtámasz" próbálkozások. szépen haladtam és .. nem. egyáltalán nem haladtam semmire. úgy éreztem szart se ér az egész, utáltam tükörbe nézni. nem értettem mi a gond, hát ha én mindennap felülök, miért nem kockás a hasam? miért csak a vízszintes vonalak vannak meg? ...
ezután elkezdtünk edzeni a barátaimmal, egy jóbarátom mutatott sokféle gyakorlatot, eljártunk hozzá heti 2-3szor. volt nekem kőkemény edzéstervem, szenvedtem is 2 évig, és továbbra sem értettem, hogyha mindent beleadok, miért nem jön a siker? megismerkedtem a húzódzkodó rúddal. mikor már a többiek szélesen húzódzkodtak, én még lógni sem bírtam. majd elsüllyedtem szégyenemben és már attól is elment a kedvem, hogy odajárjak. kifogásokat kerestem, hogy miért nem megyek, miért nem tudok edzeni ma.  
enni mindig is szerettem és a szokásaimon nem akartam változtatni, mert gondoltam, majd ha én edzek, akkor lehet enni gond nélkül. persze. 2 év hiábavaló edzés után elkezdett feltűnni, jééé semmi eredmény. valamit rosszul csinálok? egyébként elhízásom és a főzni tanulásom között egyenes arányosság állt fenn: megtanultam, hogy kell krumplistésztát főzni, imádtam, ugyanakkor soha nem gondolkoztam kis adagokban. ha már főz az ember akkor főzzön, érted!
> itt értem el egy új határkőhöz: változtassuk meg a kajálást! 
oké, de hogy? utánanéztem az interneten! hat után nem szabad enni, bőségesen kell reggelizni. ok, jó lesz! 
és ha már itt tartunk, kezdjünk el futni is! ... hát elkezdtem, 1 hét múlva úgy megfájdult a lábam, hogy alig bírtam lépni.. ja, hogy ehhez futócipő kell?..
van az okos ember, aki más kárán tanul, meg vagyok én, aki hülye. valahogy a kajálás se tűnt úgy, mintha hozott volna bármi eredményt is. úgyhogy úgy döntöttem megveszem a  Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez című könyvet.
46892_1590921854630_1283373306_1660136_8296001_n_1.jpgitt fordulatot vett az egész, eredményeket értem el! viszont nagyon megerőltető volt, az egész nap a kaja körül forgott, kétóránként enni, kis adagokat, csináljam magamnak reggel a kaját, délután a kaját, este a kaját, merthát ugye nem kényszeríthetem rá senkire, hogy a napi 5 külön kis kajámat csinálja meg nekem.daggi7_1.jpgde megérte, mert sikerült lefogyni 12 kilót!! 92.3 ról 80-81 között mozogtam. ->
és örültem! egy ideig. mert utána fél év stagnálás következett, a gyakorlataimban lassan fejlődtem, úgy is mondhatnám, hogy elhanyagolhatóan.

elérkeztünk 2011-hez. az interneten megmutatták nekem Hannibált. én lefagytam. ilyen akarok lenni. meg akarom tudni ezeket a lehetetlennek tűnő gyakorlatokat.4-5 szerencsétlen húzódzkodást tudtam kipréselni magamból, szóval gondoltam majd 10-15 év múlva! aztán megnéztem olyan filmeket, amik életre szólóan belém ivódtak: never back down, annapolis- ahol a hősök születnek, vitathatlan 1-2-3, rocky 1-6. ezentúl még komolyabbra vettem a dolgokat. Kitartóan csináltam a kis edzésemet, amit bokszoló barátom írt nekem, aki ekkor már nagyon jól nézett ki és én nagyon irigy is voltam rá, mert egyszerre kezdtük az edzést.
 

2011. áprilisában a legnagyobb fordulópont: az interneten rátaláltam a Fegyencedzés című könyvre. el kezdtem olvasni és nem bírtam abbahagyni. egy éjszaka alatt elolvastam az egészet. végre egy rendszer, és nem csak össze vissza csinálok gyakorlatokat, amiket innen onnan találtunk! ezzel eredményeket fogok elérni! megvettem az ajtókeretbe illeszthető húzódzkodómat, felkészültem. 

2011. május 2. az első edzésem. mindenből kipróbáltam, melyik a legnehezebb és legtöbb, ami megy. ezután nyomtam neki az edzést, keményen. éreztem, hogy sokkal jobb, mint eddig, mert fejlődök! 
A folytatás ITT!


70. A profi sport "ára"...

Címkék: alapok

2012.05.01. 08:52

Azt tudjuk, hogy magasabb szinten a profi sportolók nagyon sokat keres(het)nek. De arról már kevesebben beszélnek, hogy amíg idáig eljutnak, az mennyibe kerül. Az elit szintjén már nüansznyi dolgoknak is nagy a jelentősége. Ma egy profi focistának például nem csak az erőnléti edzése teljesen egyénre szabott, hanem például az étkezése is meg van tervezve. Ezenkívül minden olyan hátteret elő kell teremteni, ami biztosítja a sportoló nyugodt felkészülését. Nyilvánvaló, hogy ha a villanyszámla befizetésével is gondok akadnak, az nem segíti a versenyekre való stresszmentes felkészülést. És az is eléggé sanszos, hogy egy sokcsillagos szálloda medencéjének partján jobban lehet regenerálódni, mint egy bankfiókban biztonsági őrként. Persze mindenki pontosan tisztában van azzal, hogy Magyarország más tészta mint a nyugat...
A lenti összeállításból is láthatjátok, hogy profi sport nem létezik szponzorok, támogatók nélkül. Úgyhogy mindenki akinek nagy tervei vannak, gondosan válasszon menedzsmentet ;)

 

Mennyibe kerül UFC-bunyósnak lenni?
Írta: Jeff   

Szép magyar szokás szerint turkáljunk egy kicsit az UFC-bunyósók zsebében, kíváncsiak vagytok, hogy mennyire is jön ki egy aránylag befutott bunyós keresete a legnagyobb MMA-szervezetnél a kiadások után? Mert ugye élni kell a küzdelem előtt-után, de mennyibe is került felkészülni egy küzdelemre? Egy friss kutatás szerint: k*rva drága történet! Persze vannak szponzoraid, ha befutott és menő harcos vagy, de ha a susnyásból akarsz feljönni, akkor még az UFC-ben is rendesen oda*basznak a falhoz az anyagiak.

Ha veszünk egy alap, nagyjából 250.000 dolláros főmérkőzés díjazást, akkor annak nagyjából a fele marad meg a kiadások után. Ez persze nem rossz zsetonmennyiség még így sem, itteni mércével, de hangsúlyozom, ez a befutott, főmérkőzésért járó gázsi. Mi van akkor, hogy a felvezető bunyók első párosításában vagy, amit a facebook-on élőben tolnak? Ha nincs szép kis tőkéd felhalmozva mondjuk két évre, vagy komoly szponzoraid, akkor szopóág…

Némileg szépít az összképen, hogy az UFC nemrégiben bevezetett egy programot, mely a bunyósok egészségbiztosítását fedezi, de a felkészülés költségit egyelőre nagyívben lefelejtik. Ha profi boksz példát veszünk, akkor pl. Miguel Cotto 120.000 dollárt kapott csak arra, hogy a Pacquiao elleni felkészüléssel törődjön, csakis azzal....

Szóval jöjjön a lista, hogy egy főmérkőzésre való felkészülés 8 hete mennyibe is fáj egy nagyágyúnak az UFC-ben:

 • Menedzser: $25,000
 • Edzők (grappling, boksz, kondíció): $15,000
 • Dietetikus: $7,500
 • Utazás: $10,000
 • Szállás: $10,000
 • Edzőpartnerek (5): $3,500
 • Autókölcsönzés: $2,400
 • Kaja az edzőpartnereknek: $2,400
 • Egyszer meglátogat az asszony a gyerekkel (utazás): $1,500
 • Kaja neked/nektek: $2,000
 • Edzőfelszerelés: $1,000
 • Edzőcuccok még: $100
 • Rehabilitációs programok: $600
 • Masszázs: $225
 • Tankolás: $800 /Ez itthon drágább lenne :). Szerk./
 • Adók (18 %): $45,000
 • Ennyit fizetsz: $127,025
 • Ennyit viszel haza: $122,975

Persze, mindenki a saját nagyságú lábméretén él, de van pár hajmeresztő beárazás itt. Jonathan Snowden megannyi bunyóssal és edzővel dumált, ez lett a matek vége. Nem rossz, ez sem itt van, egy kicsit nyugatabbra... (Forrás: www.totaldamage.hu)

Keressetek minket a Facebook-on is!

 
 

 

süti beállítások módosítása